Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Marokkaanse wortelsalade met koriander

Aantal personen: 4

Ingrediënten

500 gr wortels
zout en peper
2 teentjes knoflook
3-4 el azijn
2 el olie
½ tl komijn (djinten)
1 tl paprikapoeder
1-2 el fijngeknipte peterselie
1 el gesnipperde verse koriander

Bereiden

Maak de wortels schoon, snijd ze in stukken van ±3 cm en kook ze in water met zout in ± 15 min beetgaar en laat ze uitlekken. Pel de knoflook en pers deze boven een pan uit. Voeg de azijn, de olie, komijn en paprikapoeder toe en breng dit mengsel aan de kook. Schep er de wortels en de groene kruiden door en kook ze gedurende ±½ minuut mee. Laat de salade afkoelen, breng op smaak met zout en laat ±30 minuten staan zodat de smaken kunnen intrekken.
Garneer met wat verse koriander. Lekker met lamsvlees, karbonades en couscous of Turks brood.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Lekkere bijzondere salades (o.a Friseesla, Eikenbladsla, Lolo bionda, Lolo rossa)
IJsbergslapakketjes
Venkel gevuld met notenrijst en sinaasappelsaus
Stapelen met bietjes
Roerbak van witlof, gedroogde ham, salie en olijven

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes